Unieke wandelingen met ezels

Uniek: Ezelwandelingen in een prachtige omgeving

’t Skônste Plekske organiseert in de Rooise Heide, Natuurgebied de Geelders en rondom Schijndel wandeltochten met ezels. We hebben diverse soorten wandelingen beschikbaar voor een halve dag, een hele dag of meerdere dagen met overnachting op onze minicamping, op een andere minicamping of met Bed & Breakfast. Kortom, in overleg hebben we altijd een passende wandeling. Afhankelijk van uw conditie kunnen we gemakkelijke of juist uitdagende wandelingen voor u selecteren!

Onze woonomgeving leent zich bijzonder goed voor deze activiteit met prachtige landschappen, rust en ruimte. Het antwoord op de alsmaar jachtiger wordende wereld. U zult het zelf ervaren, wandelen met een ezel werkt ontspannend en u zult zich aanpassen aan het tempo van de ezel.

Bekijk alle arrangementen en tarieven

Wij verhuren onze ezels voor dagwandelingen, picknicktochten etc. De volwassenen wandelen en de ezel draagt met veel liefde en plezier uw bagage en als ze moe zijn uw kleine kinderen.Deze wandelingen zijn voor iedereen geschikt; voor het hele gezin, met vrienden, collega’s of eens gewoon alleen.

Er is geen enkele ervaring voor nodig. De ezeltjes zijn goed gedresseerd in het lopen met of zonder bepakking. De wandeling is zo uitgezet dat u terugkeert op het vertrekpunt en is uiteraard nauwkeurig in kaart gebracht. De tochten zijn niet zwaar maar vragen toch om een redelijk conditie.

De wandeling

Voordat u begint aan uw dag of meerdaagse wandeling volgt er eerst een uitgebreide kennismaking met de ezel. Deze kennismaking duurt ongeveer drie kwartier. Uiteraard wordt u uitvoerig geïnstrueerd over de ezel zijn kunnen en nukken. Ook wordt u geleerd hoe het dier moet worden opgezadeld met een speciaal pakzadel (alleen lange tochten). Voor uw eventuele bagage hebben we verschillende soorten tassen om aan het zadel te hangen. Na de instructies gaat u op pad, wij lopen vervolgens een stukje met u mee, daarna dient u zelf uw weg te vervolgen.

Al onze dieren die op stap mogen, zijn goed getraind en zullen niet snel onder de indruk raken als u de weg kwijt raakt of het even niet meer ziet zitten. Maar ja het zijn natuurlijk dieren, ezels nog wel!!! Een ezel vertrouwt volledig op zijn/haar begeleider van dat moment. U zult de ezel dus om putdeksels, plassen en andere ‘enge dingen’ moeten leiden of zoveel rust en vertrouwen uitstralen dat de ezel u blindelings volgt !

Toch kan er altijd een situatie voor kan komen waar zelfs de liefste ezel erg van onder de indruk raakt en een poging waagt om zo snel mogelijk naar papa en mama toe te hollen. Hij zal u en diegene die op zijn rug zit hier niet voor waarschuwen!!! Als u de ezel voor een dag huurt, heeft u deze ook de hele dag tot uw beschikking, dus hoe laat u terug bent maakt niets uit, als u maar zorgt dat u voor het donker weer terug bent.

Alle paden die u bewandelt zijn geschikt om met onze ezels te betreden, echter een enkele keer zult u door een smal poortje moeten, in die gevallen zult u waarschijnlijk even de bagage van de ezel moeten halen. In een enkel geval loopt u over particulier terrein, langs weidegrond en akkerland. Datgene wat op de akkers verbouwd wordt, is de broodwinning van de boer, dus toon respect door niet over het land te lopen

RickUnieke wandelingen met ezels